Temat: Kabanos [PL !!!]

Ech nowy rok, nowy post, w końcu bardzo dużo czasu minęło od ostatniego mojego posta, póki co to usuwałem jakieś pojebane boty, a po miesiącu bana w akademiku za piracenie coda w końcu powróciłem i.... coraz bliżej stałego udostępniania ;-) a z 2TB zostało mi ostatnio 300GB wolnego na dysku po usunięciu zbędnych pierdół.

no dobra koniec zbędnego smęcenia (pewnie skierowanego do nie wielkiej ilosci czytelników [2? czy 3?, a dla satysfakcji wystarczy mi "readed" czy jakiś inny smęt)

dobra wracamy do meritum ;-)
Kabanos (nazwa pozostanie bez komentarza, choć utwór "myj zęby" pobrany publicznie i na 100% udostępniony przez jednego z członków grupy torrentów, ciekawe rzuca spojrzenie na cały zespół) i tu posłużę się cytatem z ich strony "zespół taki sam jak żaden".
Nie wiem czy to może tekst po polsku, czy może sama muzyka, nie mam naprawdę pojęcia, naprawdę rzuca się w ucho ;-)
Ech zespół łączy taki humorystyczny grindcore (sam nie wiem dlaczego do grindcore porównuje, chyba dlatego, że to jedyny gatunek z którym w takim stopniu spotkałem sie z humorystycznym podejściem do tematu muzyki, i zwykły bezdotykowym metal) naprawdę chłopaki nie wiedza co to powaga, przynajmniej z każdego tekstu dopatruje się jednocześnie poważnego i humorystycznego tematu. Nie powiem, bo te dema są naprawdę średnie, prymitywne i poniżej poziomu, ale te dodatkowe utwory i albumowe naprawdę przemyślane i zacne nie tylko dla metalowego ucha ale i mój współlokator i rodzice nie narzekali, a ten pierwszy polubił, ech w zasadzie nie powiedziałem nic na temat zespołu po za tym że jest z humorem, no to co ja mogę powiedzieć? słuchać !!! nie zaszkodzi a polecam "Świnie w pierzynie", "Dobranoc" (teledysk uświadamia), "ja i moja żona", "czerwona musztarda", "zabawka" czy "ptaszek" proponuje zajrzeć na YT, a jak się spodoba to "myj zęby" zacne  muzik ;-) ech pisze wszytko to co możecie usłyszeć, ale wybrać, coś, co cokolwiek z muzycznej sfery muzyki (może lepiej z ogromnej ilości muzyki) która jest jak dla mnie DirectX'em do życia, do każdej sytuacji w życiu potrzebna jest muzyka, a najlepsza jest metalowa ;-) i to jest Kabanos z Polski ;-)

2

Odp: Kabanos [PL !!!]

Hmm, nie znałem ich, ale po zobaczeniu kilku klipów stwierdzam, że to podobny gatunek jak kapela Butelka, czyli zespół, którego przyjemnie się słucha na żywo i po pijaku, ale w domu już niekoniecznie. Pamiętam, jak na mega ciasnym koncercie Butelki w nieistniejącym już Mołotowie wszyscy jak wariaci darli mordę: "Nie działa mi dekoder telewizji Trwam". Tak i tutaj. Na imprezę jak znalazł.