Temat: Stacjonarny sprzęt grający i oryginalne płyty audio

Niedawno natknąłem się na jednym podobnym tematycznie forum z powszechnie panującą tam opinią, ze muzyki to się słucha z płyt audio, i koniecznie z wieży. Słuchanie z głośników podłączonych do kompa (nie ważne jakich), robi z ciebie podczłowieka. Większość moich znajomych zapomniała jak wygląda wieża, odkąd karty dźwiękowe w kompach dorównały im jakością. Nawet biorąc pod uwagę rozmiar kolekcji muzyki - nie miałbym gdzie postawić tych wszystkich płyt. Rozumiem - dzieła wybrane. Inna sprawa - kwestie moralne (jak słuchasz mp3 to twoi ulubieni artyści tyrają w fabryce azbestu i nie mają czasu koncertować). No co wy na to?

2

Odp: Stacjonarny sprzęt grający i oryginalne płyty audio

CD jest jak książka, załączasz siadasz wygodnie  i oglądasz książeczkę smile w dobie neta.... to tylko dzieła wybrane  smile  I tyle w tym temacie smile

http://img24.imageshack.us/img24/7783/biletbilet22222.jpg
!!!!!!!!!!Black metal musi mieć włochate jaja a nie symfoniczne cycki!!!!!!!!!!!!!!!!

3

W dobie neta mamy większe potrzeby. Kiedyś miałem kolekcję ok 200-300 kaset (zbieranych całe lata) i w kółko je katowałem. Zajmowały kilka półek na szafce. Teraz to żadna kolekcja. Słucha się  po prostu więcej.

4

Swego czasu zbieralem kasety - mialem tego cos okolo 500 sztuk - fakt zajelo mi to ladnych pare latek. Teraz mam okolo 100 CD - kupuje je sporadycznie, czesc dostalem w prezencie. Co do wiezy to super sprawa jesli mieszka sie w domku, a nie w bloku i nie posiada sie w najblizszej okolicy wrazliwych sasiadow.