Temat: Jaki film warto obejrzeć?

Propozycje filmów, których nie można przegapić smile

Ostatnio edytowany przez Perkuna (2010-01-07 00:56:50)

2

Odp: Jaki film warto obejrzeć?

Polecam film "Avatar". Może nie wszystkim nie spodaba (moim współlokatorkom się nie spodobał) ale ja jestem tym filmem zachwycona.

3

No ja się wybieram lada dzień na 3D. Słyszałem, że film na serio bombowy i zaciera sie w nim granica pomiędzy komputerem, a kamerą.

Z polskich (a nie trawię ogólnie polskiego kina) polecam natomiast Rewers. W końcu jakiś film z klasą.

Ostatnio edytowany przez parrotlarch (2010-01-08 09:09:17)

4

Rewers jest akurat do kitu wg mnie:P Klasy ma tyle co Agata Buzek wiec każdy zna odpowiedz. Film płytki i nieudolnie udający coś większego. Chcą zgwałcić brzydkie babsko które broni jakiś psełdo Bond po czym bzyka ja tak mocno że aż wypada z niej kasa która schowala sobie tam gdzie ich związek jeszcze nie dotarł. Potem okazuje sie że facet pracuje dla władz i chce ja udupić za posiadanie nielegalnej kasy wiec ona rozpuszcza go w wannie. XXX lat potem ma z nim dzieciaka który wykazuje gejowskie skłonnosci co daje nadzieje na sequel...

Let the churches burn

5

parrotlarch napisał/a:

No ja się wybieram lada dzień na 3D. Słyszałem, że film na serio bombowy i zaciera sie w nim granica pomiędzy komputerem, a kamerą.

słyszałem, że ten film w 3D ma marne efekty (tylko liście spadające co jakiś czas, pewnie trochę więcej, ale tylko o tym kumpel wspominał ), nie byłem, ale wolałem ostrzec, bo piątala na dwa piwa można zaoszczędzić wink

Pass me the rope, the razor, and pills
Choose your weapon so i can forfill!!
Kamikaze or a train, an overdose without pain!!!
I don't care as long as I am the one that can help you try!!!

http://www.lastfm.pl/user/black_belfegor

6

W sumie to się zastanawiem nad tym żeby iść na 3D. Jestem ciekawa jak to w tym formacie wyglada. To trzeba przyznać producentom że na produkcjefilmu pieniedzy nie szczędzili. Film robi wrażenie nie tylko pod względem efektów ale samej treści. Kto wie czy historia przedstawiona w filmie "Avatar" kiedyś nie stanie sie rzeczywistością - że ludzi będą kolonizować inne planety.

7

ja bede kolonizowal. Sam

Let the churches burn

8

Myślę, że nikt niczego nie będzie kolonizował. Marzą wam się inne planety a ja wam mówię, że ludzie sami siebie wykończą. Nie będzie żadnej odysei kosmicznej - wszyscy zdechniemy na tej zasranej Ziemi lol

9

Czekajmy tylko na bron biologiczno-chemiczno atakujaca tylko i wylacznie ludzi z pewnymi genami a rzeź i zabawa zaczenie sie na nowo *rozmarzył się*

10

spierdalaj:O Ja skolonizuje wszystko:P

Let the churches burn

11

Ale ten tamat miał być o filmach a nie o kolonizacji tongue

12

skolonizuje hollywood i nakrece film o sobie wtedy bedzie na temat:P

Let the churches burn

13

O matko roll

14

2 dnia kaca wybacz:P

Let the churches burn

15

To musiał być jakiś kac-zabójca smile

16

Co do Avatara to uważam że jest to nowa wersja Pocahontas tylko że w lepszej oprawie graficznej i z niebieskimi ludzikami.
Chociaż wybrać się warto, byłem na 3D ... efektów 3D mało ale zawsze to lepsze wrażenie niż zwykły film.

17

warto obejżeć wszystkie odcinki Świata WG Bundych! Bezwzględnie!

Let the churches burn

18

ja osobiście też polecam Avatara, mi sie oglądało go lekko i przyjemnie, chociaż zakończenie zbyt banalne, ale i tak warto:) 5 zl na 3D nie żałowałam

19

Ja miałem 3d za tyle samo co zwykły O_o. Sam  film .... ych może być ale szału nie ma. Efekty  faktycznie potrafiły wgnieść w fotel ale po za tym to byłem zniesmaczony. Plagiat wszystkiego co powstało i to na wielką skale. I najlepsze jest to, że wcale nie nie wyszukiwałem specjalnie tych analogii wszystkich. Same rzucały się w oczy.
Dla samych efektów... tak warto zobaczyć ten film.

20

takie czasy ze filmy oglada sie dla efektów...zgroza kurwa powiadam...Murnau sie w grobie przewraca

Ostatnio edytowany przez Morthimer (2010-01-22 11:47:03)

Let the churches burn

21

Vinya napisał/a:

ja osobiście też polecam Avatara, mi sie oglądało go lekko i przyjemnie, chociaż zakończenie zbyt banalne, ale i tak warto:) 5 zl na 3D nie żałowałam

No w końcu byłen na 3D. Wszyscy moi znajomi wieszają na nim psy, a mnie się podobał. Film wygląda przepieknie i ma fajny klimat. Trzeba mieć odpowiednie podejście do niego (tak, jak np do Star Wars, czy Władcy pierścieni). Nie ma co porównywać z kinem ambitnym, tylko raczej z baśniami, a wtedy wypada bardzo dobrze. Co by o nim nie gadać, to faktycznie zupełnie nowe doznanie. Czegoś takiego jeszcze nie było.

22

Ostatnio oglądałem 88 minut, może nie jest to najnowszy film, ale muszę przyznać, ze nawet mi się podobał. Produkcji kanadyjskiej z Al'em Pacino. Wiadomo, nie ma to żadnego odniesienia do życia realnego, ale ciekawie wyreżyserowany, dla ludzi którzy nie lubią prostych filmów.

23

z Baśni filmowych rządzi Fantaghiro i chuj tongue

Let the churches burn

24

Ja polecam Dzień w którym umrę i Że życie ma sens. Obydwa dostępne na yt smile

http://www.lastfm.pl/user/Mykhen

This is the art of schizophrenia

25

Morthimer napisał/a:

z Baśni filmowych rządzi Fantaghiro i chuj tongue

Fantaghiro  niby to i jest dobre, ale mi osobiście się za bardzo nie podobało.

Mykhen napisał/a:

Ja polecam Dzień w którym umrę i Że życie ma sens. Obydwa dostępne na yt smile

Nie widziałem tych filmów, ale postaram się nadrobić straty, może wrzucę na forum te filmy.