Temat: Płyty roku 2009

(trafny pomysł Dark_Forest'a)

Coraz bliżej, godzina za godziną, dzień za dniem, tydzień za tygodniem zbliża sie nieuchronnie koniec roku, a w związku z tym wypadałoby wytypować płyty roku dajmy na to top 5 wink bo oczywiście przez te 365 dni nie mogła powstać tylko jedna genialna płyta na taki ogrom populacji.

ciekaw jestem waszy rankingów.
stworzenie mojego troche mi zajmie jak pewnie każdemy, wiec tworząc temat wiem, że pewnie nie odrazu powstaną tutaj kolejne posty:P

2

Odp: Płyty roku 2009

właśnie, jeszcze kilka płyt z tego roku zostało do przesłuchania; a ile jeszcze człowiek odkryje genialnych płyt z 2009 roku po dwóch, trzech, pięciu, latach od wydania i sobie powie: "kurwa! czemu tego wcześniej nie słyszałem" albo " o w mordę, a kiedyś mi ta płyta za chuja nie podchodziła" smile Tak tak, w muzyce tak bywa.

3

nowa płyta aosoth

4

a ja nie mam watpliwości! Sacred Steele pokazało że nawet power metalem mozna zrobić wiekszy rozpierdol niż w black czy death metalu. Poza tym Kreator Slayer Asphyx Immortal...pare płyt sie udało w ym roku:P

Let the churches burn

5

Ad Hominem, Azarath, Slayer, nikomu bliżej nie znane Bliss of Flesh, było troche tego w tym roku:P Ciekaw jestem co z nowymi Infernalami i Iperytem, miały się nowe dzieła ukazać w tym roku jeszcze a coś przycichło...

http://www.lastfm.pl/user/Mykhen

This is the art of schizophrenia

bezkonkurencyjny ASPHYX zniszczył wszelką konkurencję. poza tym Immortal, Slayer, do przesłuchania mam jeszcze Master's Hammer, Candlemass , Dark Funeral i Varathron. ogólnie słaby rok, w porównaniu z poprzednim.

7

Moim zdaniem Cannibale nagrali dobry krążek. Slayer - to oczywiste. Immortal mnie baaardzo pozytywnie zaskoczył kawałkiem porządnego Blacku. Nile też zmiażdżył nową produkcją. No i Marduk z Arkoną... co prawda bez rozmachu i zajebisty ale na poziomie. O i jeszcze Obituary. Mistrzostwo jak dla mnie i tyle. I Ajattara ... moje odkrycie tego roku.

Ostatnio edytowany przez dud (2010-01-12 23:21:07)

8

właśnie o Candlemass bym zapomniał o ja heretyk pierdolony...

Let the churches burn

9

a to ja przedstawię swoją listę tongue

1. Zorn - Menschenfeind II - A.N.
2. Skitliv - Skandinavisk Misantropi
3. Mastodon - Crack The Skye
4. Manatees - Icarus, The Sunclimber
5. Minsk - With Echoes In The Movements Of Stone
6. Incursus - Eternal Funeral Trance
7. Shining - VI - Klagopsalmer
8. Sunn O))) - Monoliths & Dimensions
9. Den Saakaldte - All Hail Pessimism
10. Spiritus Mortis - God Behind God

Ostatnio edytowany przez tnlin (2010-01-27 22:39:38)

10

to ja się zapoznam z powyższymi pozycjami. Może coś mi podejdzie wink [sądzę że umyślnie 2x "Sunn O)))" ? ]
a kiedy ja się zebiore do skomponowania swojej listy....ho ho

11

kuźwa, nawet nie zauważyłem błędu, już naprawione:)

Noo, zapoznaj się, szczególnie Skitliv i Zorn wink

12

Dla mnie bezapelacyjnym numerem jeden roku 2009 jest wielki powrót Funeral Mist. Ich nowy album Maranatha kładzie na łopatki wszystkie inne dokonania , no i ta okładka jest genialna;)