Temat: Najlepsze Covery

lubie coverów posłuchać, szczególenie tych POP'owych xP pośmiać sie można i wogóle poprawić humor tongue
ściągałem 35 płyt "Hard covers of fucking pops" i kilka ciekawych pozycji jest wink

pierwszą moją propozycją do posłuchania jest:
The Berzerker'a do utworu T.A.T.U. "All the thing she said" YouTube HQ z Zshare 82MB LQ z Ifolder 20MB

kolejną Deranged z Coverem The Rolling Stones "Paint it black" Wrzuta

czekam na wasze propozycje najlepszych coverów wink

2

Odp: Najlepsze Covery

tak moim ulubionym coverem jest właśnie The Berzerker'a do utworu T.A.T.U. "All the thing she said" big_smile szkoda,  ze mnie wyprzedziłeś w tym>

3

Ale mówimy o ciężkich coverach wieśniackich wykonawców? Czy o coverach w ogóle? Ja tam lubię "Undisputted Attitude" Slayera (większość covery), ale już nie lubię  "Graveyard Classics" Six Feet Under (co by nie zagrali to wieje nudą, nawet energetyczny kawałek potrafią przymulić). Fajna jest wersja "Zero the hero" Cannibali i zajebisty jest "Orgasmatron" w wykonaniu Sepultury - totalny power, na koncercie nie da sie ustać.

4

It's a Sin w wykonaniu Gamma Ray...chociaż z moja kapela mamy zamiar to przebić:D Robimy cover takiego numeru że grać tego nie możemy bo sie płakać chce ze śmiechu...Viva Las Vegas Dead Kennedys oj duzo tego duuuużo

Let the churches burn

5

raczej chodzi mi ogólnie o covery, jakiegokolwiek gatunku
ciekawym zjawiskiem jest:
-TEN MASKED MEN, którzy nie wydali żadnego własnego utworu tylko same popowe covery tongue

-Mucubelching Beats ->  czyli Mucupurulent & Belching Beet. dwa grindcorowe zespoły wspólnymi  siłami (dosłownie, nie ma podziału na to który zespół co nagrał, przynajmniej ja sie nie dopatrzyłem nigdzie takiej informacji) nagrali płyte zawierającą same covery, w ich wykonaniu polecam "Salvation" chyba wiadomo kogo tongue

"Zero the hero" bardzo zajebiste ;-)
Undisputted Attitude nie słyszałem... jakoś mnie Slayerowy wokal odrzuca i dlatego prawie nic ich nie znam tongue

a Six Feet'ci to rzczywiście pałe mulą... ale taki ich styl tongue

Morthimer czekamy żeby to usłyszeć, na koncertach czy w domu z głośników

6

"Undisputted Attitude" jest tak niesamowicie szalona i punkowa, że jak jej słucham to chcę iść pod most z winem w ręku. Polecam. Codziennie budzi mnie "Mr. Freeze" z tej płytki (moją dziewczynę "Hammer smashed face", nie dlatego, ze lubi, ale ma po mnie komórkę i z lenistwa zostawiła sygnał budzika).

Wracając do coverów. O ile Vader uważam za nudy aż do urzygu, to "Future of the past" ma w sobie na serio dużo energii. Takie hiciory jak "Flag of hate","Fear of napalm", "Merciless Death", czy "Death Metal" dostały na tej płytce skrzydeł.

Ostatnio edytowany przez parrotlarch (2009-06-08 19:25:36)

7

Słuszna uwaga Flag of Hate w wykonaniu Vadera zabija tak samo jak Rainning Blood. Łeb do robienia coverów mieli zawsze też Acidzi, Blind Guardian...Behemoth mimo, że z wokalami na Penetration dał ciała to rozpedzili to do tak zajebistego tępa że nie może sie nie podobać

Let the churches burn

8

Mnie rozpierdolił ten cover Bee Gees
http://www.youtube.com/watch?v=XI2M0I3HDKY

http://ruun.pl/grafika/userbar-new2.png
Ad maiorem Slavorum gloriam attera omnia, quae sunt Americana.
last.fmruun's metal collection

9

tak Grindfuckers'i emanują sporą dawką humoru lol

znalazłem rosyjski cover WAR - Burzum'a
http://w633.wrzuta.pl/audio/6oEqwuoDS2W … rzum_cover
wykonawca: Krada / Крада
gatunek: Pagan Black Metal

osobiście wydaje mi się że te piszczałki ni w chuj tam nie pasują... ale oprócz tego całekiem spoko tongue

10

to jest dopiero cover big_smile

http://www.youtube.com/watch?v=DM2177pHMT0

jak dla mnie totalna masakra smile

11

o kurwa bezbłedne:D

Let the churches burn

12

Umberella rulezzzz.... zajefajnie trzęsie nogami w ogóle kawałek jest odjazdowy trzeba przyznać

13

wtf?