Temat: Mortuus vs Legion

Witam.
Chciałbym wzniecić jakąś burzliwą dyskusje, więc pytam was jak oceniacie wokal i umiejętności sceniczne Mortuusa i Legion'a?
W moim mniemaniu Legion zachowywał się (nie obrażając nikogo) jak ,,pedał" A Mortuus jest dziki na scenie i ma głębszy growl za co go chwalę:P.

Przy okazji, pierwszy post na forum, witam:).

2

Odp: Mortuus vs Legion

Na Legiona nie ma chuja, koncertowo i wokalnie! Mortuus też daje rade, nie ma drugiego takiego wokalu, w każdym razie nie słyszałem. Nie da sie ich porównywać w celu znalezienia tego "lepszego"... Legionowi zawdzięczamy przecież nazwę tego forum big_smile

http://www.lastfm.pl/user/Mykhen

This is the art of schizophrenia

3

ja wole Legiona jakiś dynamiczniejszy jest. Ale i do Mortuusa nic nie mam...no może poza ksywą

Let the churches burn

4

Którego fragmentu koncertu by się nie włączyło to Legion robi swoje pierdolnięte przysiady. Jak bardzo bym nie lubił jego głosu, to jest dla mnie jednym z najbardziej irytujących muzyków na scenie. Zachowania Mortuusa nie komentuję, bo nie widziałem, ale głos zaaajebisty.

Ostatnio edytowany przez parrotlarch (2009-05-13 07:11:35)

5

Legion nic mi nie mowi a Mortuus to mi sie kojarzy z dobra kapelą orthodox black metal wink

6

Legion był na swoim miejscu w odpowiednim czasie w Marduku, na World Funeral naprawdę pokazał klasę, jednak zachowanie sceniczne też mi nigdy się nie podobało.

Mortuus natomiast zdeklasował go możliwościami i pomysłami wokalnymi na nowych płytach, no i na koncercie też się lepiej moim zdaniem zachowuje. Mortuus da best in da haus!

#Morthimer a co Ci się nie podoba tej ksywie ;P

7

Marduk? a to nie gustuje,ja raczej siegam po glebokie podziemie black metalu wink

8

jak głęboko trzeba sięgnąć, żeby aby dotrzeć do "podziemia black metalu"?

http://www.lastfm.pl/user/thPL

"Z dokumentacji chemicznej Harona wynika, że Parlament Europejski w 2001 r. zakwalifikował go jako substancję bardzo toksyczną, groźną dla ludzi i środowiska." [wyborcza.pl 2008-05-20]

9

no niewiem, slucham malo znanych i popularnych kapel,zazwyczaj z wytworni takich jak Norma Evangelum Diaboli czy Satanic Propaganda,wystarczy luknac na moj profil na last fm, niektore znane kapele tez slucham ale zadko.

10

a czy znasz takie kapele jak :zavorash,bael,domini inferni,urfaust czy morbosidad?

11

Ja zawsze myślałem, że podziemie, to demówki, wydawanie płyt własnym nakładem itd.

W dobie nowoczesnego internetu i szybkiej wymiany danych, pojęcie podziemia w muzyce znaczy już zupełnie co innego niż kiedyś.
Dawniej rozsyłano kasety i płyty po świcie. Teraz wystarczy założyć profil na myspace.com, czy stronę internetową i masz kilka tysięcy odsłuchać dziennie. Czy to nadal jest podziemie?

btw, wspomniany wcześniej Marduk zjada większość tych kapelek z NED czy SP na śniadanko. big_smile

"Z dokumentacji chemicznej Harona wynika, że Parlament Europejski w 2001 r. zakwalifikował go jako substancję bardzo toksyczną, groźną dla ludzi i środowiska." [wyborcza.pl 2008-05-20]

12

no prawda,kiedys nylonowa dostac to uhh.ale mi chodzi o to ze ja nie slucham kapel typu :burzum,immortal,darkthrone itp. a demówki najbardziej smakują wink a tak Mortuus lub Legion..

13

Nie słuchasz Burzum, Immortal czy Darkthrone dlatego, że nie podoba Ci się ich muzyka czy dlatego, że to kapele znane?
Ja osobiście wolę puścić "A Blaze In The Noerthern Sky" zamiast męczyć kolejny średniawy zespolik z jakiejś małej wytwórni. Dlaczego? Bo 90% z tych kapel wzoruje się właśnie na Darkthrone, Burzum czy Immortal.

Jak jeszcze z 5 lat temu była moda na kopie Darkthrone, to teraz jest powstaje masa kapel grających wolny, atmosferyczny black metal z szorstkim brzmieniem, który ileś tam lat wcześniej był domeną Vikernesa. Może grają i solidną muzykę, ale Burzum to zupełnie inna liga.

14

nie slucham,bo mi sie nie podobaja proste wink to samo Marduk i inne znane,czasem Mayhem poslucham sobie. a ja wole puscic sobie malo znana kapelke ktora jak zwykle gra zajebiscie wink tak jak np, chalice of blood,ktróre wydalo zajebista plyte Angelus Diaboli

15

ja tam popieram Harona...nasłucha sie człowiek tych demówek i potem puści nowego Darkthrone który itak wszystko deklasuje:P Pozatym takie słuchanie podziemia dla podziemia...troche to naciągane jak dla mnie jakoś mi sie wierzyć nie chce ze te wszystkie bardziej znane kapele w ogóle Ci sie nie podobają. Tym bardziej że w 90% zrzynają z tych bardziej znanych. Tak jak moja była nie słuchała bardziej znanych kapel black metalowych bo to nie jest kvlt tylko pierdolony mainstream...a Mortuusa ksywa jest chujowa bo oklepana na potegę:D

Let the churches burn

16

BTW sorry że spamuje ale dopiero teraz zauwazyłem...wszedłem na twojego lasta i jakoś nie widze tam kompletnego podziemia są raczej kapele dość znane...

Let the churches burn

17

szukaj dalej w calej mojej bibliotece,chyba ze znasz te kapele wink

18

ej no poważnie...nie powiem że wszystkie ale duża wiekszośc to kapele dośc kojarzone przez fanów tej muzyki. BTW znacie kapele Satan'a Almighty Penis?:P Absolutne arcydzieło w kategorii nazewnictwa.

Let the churches burn

19

goatpenis wink

20

Trochę po czasie, ale dodam, że na 100% każdy z członków super podziemnych kapel codziennie wali konia przy świecach słuchając Mayhem, albo Burzum...a jak jest trochę starszy to może nawet przy jakimś Slayerze, albo Motorhead. Pewnie, że czasem dobre zespoły nie mogą wyjść z podziemia, ale to że są w podziemiu na pewno nie przesądza o tym, że są dobre.

Nawiązując do czasów o których wspomniał Haron... kiedyś kupowało się ziny i za ich pośrednictwem nagrane własnym nakładem kasety...bo zwyczajnie mało było tego w sklepach. Nie jestem aż tak stary, żeby pamiętać metal za PRL-u, ale kilka kapel dzisiaj znanych kupowałem na kasetach za pośrednictwem zinów. Wtedy to miało smak czegoś złego i zakazanego, bo na półkach w sklepie zwyczajnie nie występującego. Teraz jest net, każdy jest nekrofilem, albo 19-krotnym prawie samobójcą, a corpse paint maskuje pryszcze.

21

bingo kurde...nie kazdy doświadczył słuchania Hammerhart z kasety taktu tak podłej jakości że te fale na początku brzmia jak pierdy ciężarnej słonicy! Teraz taki co rok temu w dresie biegał nagle zechce być metalowy to se sciągnie jakieś undergroundowe ultra necro pagan of mighty forrest i rżnie kozaka...wrrrrr

Let the churches burn

22

Offtop się zrobił trochę...

http://www.lastfm.pl/user/Mykhen

This is the art of schizophrenia

23

Zdecydowanie Mortuus chodź to z Legionem nagrali swój najbardziej przełomowy album ,ktory stał się kultowy po kilku latach(wiadomo o jaki album chodzi) .Dziś kiedy Marduk wyrusza w trase wszyscy maja gdzieś brak Legiona;) Mortuus ma zajebisty wokal ,nie tylko w Marduk ale tez w Funeral Mist jest niczego sobie ,poz atym jego zachowanie sceniczne jest o wiele bardziej odpowiednie do muzyki jaką grają niż te pseudo ruchy Legiona;)